Alba (o El jardà de les delÃcies). La realitat virtual ens aïlla de la realitat fÃsica? Les relacions són alguna cosa que neix, creix i madura en el nostre cap? Els processos d'enamora-ment s'activen en l'absència de l'objecte o la persona estimada? Amb aquesta història de robots que ofereixen companyia a les solituds humanes, el dramaturg Marc Artigau reflexiona entorn de les noves maneres de relacio-nar-se i de gestionar la situació -sovint aïllada- de l'individu dins la societat. Com funcionen els mecanismes de l'amor, l'amistat, la famÃlia i la fe en la societat que estem construint?
Â
Marc Artigau i QueraltMarc Artigau i Queralt (Barcelona, 1984). És llicenciat en Direcció escenica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Com a autor o director ha estrenat: Caim i Abel, Caixes —Premi Talúries de Teatre 2011 i accessit al Premi Nacional Marqués de BradomÃn 2011—, Arbres, Aquellos dÃas azules, Un mosquit petit, Ushuaia —Premi Ciutat de Sagunt 2008 i Accessit al Premi Nacional Marqués de BradomÃn 2008. Com a dramaturg ha treballat amb Julio Manrique, amb Oriol Broggi, amb Angel Llacer i Manu Guix, i amb Juan Carlos Martel,entre d’altres. Ha publicat les novel·les Els perseguidors de paraules (Ed. Estrella Polar), La cova dels dies (Ed. Fanbooks) i Un home cau amb Jordi Basté (Ed. Rosa dels Vents). En poesia, Primers Auxilis, Vermella i Desterrats. Ha col·laborat a Catalunya Radio i actualment a El món a RAC1.
Llegir el teatre
El projecte 'Llegir el teatre' és un cicle de clubs de lectura sobre textos teatrals, que té per objectius:
La proposta compta amb la complicitat de les biblioteques catalanes, les quals afegeixen una nova modalitat de club de lectura en l’ampli ventall de l’oferta que ja ofereixen actualment arreu del territori. Els lectors, que prèviament han llegit el text, es troben a les biblioteques per comentar-lo en companyia d’una persona vinculada al teatre, que actua de conductora i dinamitzadora de l’activitat, en un dià leg que permet aprofundir alguns dels seus aspectes més rellevants.
Les sessions de debat entre lectors tenen lloc a les biblioteques, durant la temporada teatral de tardor a primavera. Cada sessió està dedicada a un text de la programació del TNC que, en alguns casos, són intercalats amb obres de les programacions teatrals locals.
El TNC ofereix formació als conductors dels clubs de lectura, i per als lectors que en són membres descomptes en entrades de la seva programació i altres avantatges. El Servei de Biblioteques proveeix els exemplars dels textos als membres dels clubs i facilita una selecció bibliogrà fica dedicada a l'art teatral i la literatura dramà tica dels últims anys destinada a facilitar la millora del fons de les biblioteques públiques.
Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra