Torrelles commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+
Des de l'Ajuntament es demana tolerància zero davant la discriminació que encara pateixen algunes persones per motiu d'identitat o d'orientació sexual
Els orígens d'aquest dia es remunten als aldarulls d'Stonwall, un llegat a perpetuar de lluita i reivindicació. Des d'aquell dia no s'ha parat de lluitar per reivindicar la diversitat i el respecte. Hem de ser conscients que queda molta feina a fer, perquè tot i que s’ha avançat en molts països per garantir aquests drets humans, la realitat de les persones que formen part del col·lectiu LGTBIQ+ és encara molt qüestionada i assetjada en molts àmbits de la societat.
Els espais que habitem: Entitats i associacions, el carrer, escoles, llocs de treball i espais d’oci són llocs on construïm sinergies dia a dia, i per això en cada un d'ells és necessari aconseguir que siguin llocs segurs i inclusius per a totes. La realitat de les persones LGTBIQ+, en especial en els llocs de treball, es veu encara qüestionada dia a dia, patint un percentatge d'atur més elevat que la mitjana poblacional per les desigualtats en l’accés al mercat laboral, així com casos constants d’assetjament en aquest àmbit. Cal garantir protecció contra l’assetjament i més programes de sensibilització sobre les experiències LGTBIQ+ a les escoles i instituts, ja que son la base educacional de la societat. També són necessàries més polítiques d'inserció laboral, sobretot per les persones trans, però el mes important es que aquestes polítiques s’impregnin en l'imaginari col·lectiu de la societat i es persegueixin amb més celeritat tots els abusos, assetjaments i agressions que segueixen patint des del col·lectiu.
Cal sortir a ocupar el carrer i reivindicar la qualitat de vida i el dret a la democràcia, els carrers han de ser els espais de lluita perquè, alhora, son el camp de batalla on es produeixen la majoria d’agressions LGTB-fòbiques.
A més, l'auge de l'extrema dreta en l'àmbit global posa en perill els drets i llibertats que s'han aconseguint amb comptagotes. Els discursos d'odi de l'extrema dreta no només són una amenaça per a la comunitat LGBTIQ+, sinó per a qualsevol persona que no s'ajusti a la seva visió blanca cis heteronormativa.
A nivell institucional, aquests dies s’estan produint casos en alguns ajuntaments de l’estat espanyol, governats per la dreta i l’extrema dreta, on s’estan prohibint banderes LGTBIQ+ en plens municipals o balconades. Això vol dir que no podem badar perquè aquests drets, malauradament, encara no estan garantits per tothom en ple segle XXI. Cal seguir la lluita contra la intolerància, la desinformació i les polítiques que busquen retrocedir en els drets humans. Sense oblidar que el primer "orgull" va ser una revolta!