Torrelles commemora la Diada Nacional de Catalunya

Dijous, 12 de setembre de 2024

La programació d’activitats ha inclòs la hissada d’una nova bandera, l’ofrena floral, un espectacle teatral, concerts i un sopar popular

Torrelles s’ha sumat, un any més, als tradicionals actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. L’acte institucional es va dur a terme dimecres 11 de setembre al Torrent de Cal Xicarró, amb la hissada d'una nova bandera a la rotonda d’accés al poble. La jornada va incloure la lectura del manifest i la tradicional ofrena floral, que va comptar amb la participació d’entitats locals. L’acte es va cloure amb la cantada dels Segadors, l’himne nacional de Catalunya.
Prèviament, l’alcalde, Joan Juncà, juntament amb els regidors Ainoa Olza, Juan Carlos Martínez i Maria Vidal, van participar en la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya que s’organitza cada any a la localitat veïna de Sant Boi. L’Ajuntament de Torrelles va fer una ofrena floral a la tomba de Rafael Casanovas.
D’altra banda, el dia anterior es van organitzar altres propostes culturals i lúdiques. A l'Ateneu es va representar un monòleg sobre la figura intel·lectual, humana i política de Pompeu Fabra. A continuació, l’equipament va acollir una taula rodona que pretenia fer reflexionar la ciutadania sobre el paper del català actualment en la nostra societat. La xerrada va anar a càrrec de la sociòloga Marta Rovira.
El mateix vespre del dia 10 de setembre es va celebrar al carrer Major un sopar popular i tot seguit, els torrellencs i les torrellenques van poder gaudir dels concerts en directe dels grups ALD, Rumba que Derrumba i Les Begudes.

Darrera actualització: 12.09.2024 | 16:22