La campanya "10 dones, 8 històries" neix del treball transversal entre les regidories d'Igualtat i Comunicació de l'Ajuntament de Torrelles i de la col·laboració amb la ciutadania i diferents agents socials del poble.
Dins del marc de la crisi sanitària i davant l'augment de víctimes de violència de gènere, l'Ajuntament afronta nous reptes a l'hora de dissenyar i implementar polítiques eficients que s'adaptin a les característiques del municipi. Treballar des d'una perspectiva transversal entre diferents àrees ens ha permès reflexionar sobre la importància del treball en xarxa per assegurar l'èxit i eficàcia de les polítiques públiques i de les campanyes de sensibilització amb perspectiva de gènere.
La necessitat de donar visibilitat a les diferents formes de violència que pateixen moltes dones és evident. Les dades continuen incrementant. De fet, a Catalunya han augmentat un 75% les víctimes mortals respecte l’any 2019.
Davant d’això, és important continuar sumant esforços amb l’objectiu de no només poder denunciar aquesta situació de desigualtat i injustícia, sinó també de donar eines per a fer-hi front i plantar-hi cara.
La Laia, l’Eva, la Sara, la Lola, la Ikram, la Sheila, la Miriam, la Tània, la Paula i la Patricia han protagonitzat durant una setmana la campanya "10 dones, 8 històries". Però aquesta campanya de sensibilització no finalitza amb el dia 25N. Ara comença una nova etapa enfocada a preparar un material educatiu lligat a les siluetes per ser utilitzat als centres escolars. Entenem que l’educació és una de les àrees fonamentals en el procés d’aconseguir un entorn lliure de violències masclistes.
La campanya ha tingut molt bona rebuda. Al llarg d’aquests dies els vídeos han arribat a 2.629 visualitzacions amb comentaris positius. A més, han contactat amb nosaltres centres escolars de fora del municipi per demanar-nos la cessió de les siluetes.
Valorem molt positivament l’experiència i la pertinença del treball transversal per tal d’abordar una problemàtica de gran complexitat com és la violència de gènere i seguirem treballant en aquesta línia.